woensdag 8 mei 2019

Hoe komt het toch...?

Hoe komt het toch dat mensen vlees blijven eten terwijl ze weten, kunnen weten dat daaraan dierenleed zit?
Hoe komt het toch dat mensen blijven door roken, terwijl allang bewezen is hoe enorm slecht dat is voor je gezondheid en slechte werking heeft op de werking van medicijnen?
Hoe komt het toch dat mensen die zichzelf gerealiseerd beschouwen hieraan helemaal geen aandacht schenken maar wel beweren dat alles een is? Omdat ze niet hun verlangens kunnen doorzien, omdat ze niet werkelijk zichzelf hebben gerealiseerd als niet zijnde deze wereld.
Hoe kun je je immers werkelijk los zien van deze wereld, als je er nog volop in vastzit als in een bepaalde droom. Als je ontwaakt uit deze wereld, kun je ook makkelijker door al je gewoontes heen kijken. Anders kijk je vanuit de wereld zelf naar je lichaam. Dan kun je je brein de schuld van alles geven, je DNA e.d.
Je bent dus heus niet fijngevoeliger als jij beweert een te zijn. Dat alles een is. Nee, vrijheid en fijngevoeligheid ligt juist verscholen als je echt niets te verschillen hebt, dus ook niet een van je gewoontes.
Als niemand heb je niets te verliezen en neem je verantwoordelijkheid als mens. Niet dat jij de bodymind bent maar omdat je nergens meer echt aan vastzit.
Toen Sri Nisargadatta van zijn arts moest stoppen met roken, stopte hij direct. Terwijl hij het grootste deel van zijn leven had gerookt. Ook op latere leeftijd werd hij vegetariƫr, zover ik begrepen heb.
Luister eventueel ook hier eens naar:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten