donderdag 11 april 2019

Therapie versus radicaal inzicht?

Ik geloof oprecht dat wanneer je echt God hebt gerealiseerd, dat je dan echt begrepen hebt, dat Dat het antwoord is voor onze geestelijke armoede, nietwaar?
Het is niet ‘en en’.
Je hebt geen twee waarheden, maar enkel de Waarheid.
Jezus zei het ook nadrukkelijk: Je kunt niet geld dienen en God. Was hij dan tegen geld? Nee, zijn inner circle had zelfs een kas, bijgehouden door Judas. Tja! Dat gaf ook uiteindelijk een conflict tussen Judas en Jezus!…
Geld hebben, is nog niet dan zo dat jij eraan vastzit.
Als Gautama de Boeddha wordt, heeft hij daarvoor eerst zijn zekerheden losgelaten.
Zijn passie voor de Waarheid was nummer een, nietwaar?
Als het antwoord God is of de Waarheid – geef het een naam – en jij hebt deze gerealiseerd, verwerkelijkt, gezien,… Als jij het zuivere water hebt gedronken, wat zal jij dan de ander te drinken gaan geven?
Ben ik tegen therapie├źn, methodes,… die de mens in ernstige geestelijke nood best wel een handje zouden kunnen helpen? Nee!… Maar eerste hulp bij ongelukken is toch iets anders dan een grote operatie verrichten.
Iemand met een ernstige hart afwijking, ga je dan geen lapmiddelen voorschrijven, lijkt me!…
Ja, Jezus verrichtte genezingen en hielp de armen. Maar daar ging het hem beslist niet om! Hij zei immers ook: ‘Wie zijn leven zal proberen te behouden, zal het verliezen.’… En in het vijfde evangelie staat: ‘Wie alles kent behalve zichzelf, mist alles.’
Jiddu Krishnamurti beoefende yoga, maar niet voor zijn geest maar om zijn lichaam soepel te houden. Hij bood zelf geen geestelijke methodes aan!
Mensen die niet klaar zijn voor de radicale boodschap en toch om aandacht vragen, moeten dan niet ‘en en’ willen. En naar een leraar gaan en naar een geestelijk therapeut. Geef gewoon toe, dat je nog graag normale menselijke aandacht wil in de vorm van een bepaalde methode!… Houd je dan ook strikt aan deze hulpverlener! Zodat je dat dan zo snel mogelijk achter je kan laten!
Zoek geen leraar op als je er nog niet echt klaar voor bent, anders is het niet meer dan een nieuwe egotrip van jou, lijkt me.
God bidden om een nieuwe Ferrari is niet hetzelfde als God zelf echt willen leren kennen.
Naar een leraar gaan en verwachten dat hij/zij het wel zal doen voor jou, is beslist een grote vergissing, in mijn ogen. Een leraar is geen een of andere therapeut. Hij is er voor de Waarheid.
(Ik houd 14 april, weer een bijeenkomst bij mijn thuis: https://rozenhart.blog/agenda/)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten