donderdag 4 april 2019

Geen problemen!

Je kunt je met alles en iedereen identificeren. Met alle rotzooi in de hele wereld. Je kunt zeggen dat jij er iets aan zal doen! Maar… dat zeggen we al duizenden jaren tegen onszelf, nietwaar?
Heeft liefde zelf een probleem?
Toen de Boeddha en de Christus deze aarde bezochten waren ze heel duidelijk: Er is een universele wet, liefde.
Maar begrijpt een politicus wat liefde is of een wetenschapper of een fabrikant?
Liefde is niet van deze wereld. Kan niet gemeten worden, onderzocht en verhandeld.
Ons brein is geen liefde, net als ons lichaam dat niet is. Ook onze geest is geen liefde, ons denken kan er over nadenken.
Dat wat we bewustzijn noemen of het hart, kan wel liefde kennen.
Bewustzijn is zijn inhoud. Het kent alles, als het er is.
Bewustzijn en liefde zijn een. Bewustzijn ervaart liefde niet als iets anders. Denk maar aan: liefdevol bewustzijn. Liefdevolle aandacht.
Het denken kan zich identificeren met alle rotzooi in de wereld. Over liefde kan het slechts nadenken. Het denken kan liefde niet begrijpen, kan er niet gelijk aan worden. Je denken en emoties mogen dan een kunnen zijn maar liefde is niet van deze wereld, net als bewustzijn dat in werkelijkheid niet is.
Als je bewustzijn als jeZelf leert kennen,  begrijpt dat je geen bewustzijn Hebt maar Bent, verlies je daarmee automatisch alle problemen die jou ooit hebben aangekleefd als zijnde jezelf. Er is maar een waar zelf, namelijk. Dat wat je werkelijk bent is namelijk heel. Als liefde wijs je niets af en hecht je je ook nergens aan. Je ziet alles onder ogen. Je vlucht niet voor deze wereld. Maar problemen behoren hoogstens de wereld toe!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten