maandag 8 april 2019

De Eerste Stap

Je kunt al heel ver zijn voor jezelf wat zelfkennis betreft. Misschien denk je, geloof je het alleen allemaal te kunnen doen. Dat zal ik nimmer tegenspreken! Maar… wat nu dat je na enkele jaren opeens tegen jezelf zegt. ‘Het lijkt wel dat ik niet echt meer verder kom met mezelf, spiritueel!’ Wat dan?
En je gelooft dat sommigen je daarin toch een stapje voor zijn of blijven. Je kijkt om je heen en je ziet iemand (maakt niet uit waar of zelfs in de verleden tijd) die in jouw ogen volledig gerealiseerd is, zogezegd.
Je kunt bijvoorbeeld alles naast je neerleggen en de leringen van de Boeddha volledig serieus nemen, omdat je gelooft dat Gautama inderdaad Ontwaakt is, een boeddha.
Het kan ook zijn dat je je herkent in Osho of JKrishnamurti,…
Of Philip Renard, ik geef hier maar een dwarsstraat in Holland!…
Zal je dan niet ook naar hem toe willen? Niet om hem dan te gaan vereren of dat soort kul. Nee, omdat jij oprecht gelooft dat ie het licht heeft gezien en er een drager van is. En dat hij de weg weet, want anders was ie namelijk natuurlijk niet zover. In ieder geval verder dan jij!…
Waarom zou je jezelf niet toestaan verder spiritueel tot bloei te komen, alleen maar omdat JIJ HET ALLEEN MOET DOEN?
De praktijk wint, volgens mij en niet jouw ego-denken.
Goed, dan kom je bij zo’n leraar en je gelooft in zijn woord, ga je dan eindeloze discussies houden over jouw eigen gelijk ergens in? Of ga je direct voor het grote goed?
De eerste stap, ligt voorbij het bekende.
Ik geloof zelf niet in persoonsverering en de vaak daarbij komende ashrams. Het gaat om de Waarheid. En niet jouw mening daarover maar jouw realisatie ervan! Wat heb je te verliezen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten