donderdag 7 februari 2019

Niets en de verlichting!...

Als je iedere innerlijke en uiterlijke ervaring vaarwel zegt, je nergens aan hecht, wat dan? Ja, dan zal niet opeens je ervaringswereld stoppen maar je identificeert je er niet langer mee! Dan wordt vanzelf het subject belangrijker dan het object.
Niets geeft ruimte aan alles. En als alles gaat stromen, voel jij je als mens beslist beter. Als je je van kruin tot teen vrij gaat voelen, zal je als mens gaan zingen.
Je goed voelen, je vrij voelen, is menselijk heel belangrijk en ik noem dat de verlichting en niet het Niets. Toch gaat niets daaraan vooraf.
Aan de ene kant gaat het erom dat je je vrij zijn accepteert door je nergens meer aan te hechten, aan geen enkele ervaring. Zodat juist ervaringen worden zoals ze zijn. De innerlijke rivier dat leven heet zal dan gaan stromen tot ieders glorie.
Verlichting kent dus geen weg. Het is juist je identificatie loslaten met alle gedachten, gevoelens en lichamelijke perceptie. Geen geknutsel meer…
Verlangens en angsten zorgen ervoor dat we onze identificaties belangrijk vinden.
Dat (verlangens en angsten) lijkt de grote onderstroom te zijn van alles,…
Maar als je werkelijk niets bent en dat ben je ook maar dat ben je vergeten, ga je weer ruimte geven aan alles, dan behalve aan dat waarmee je je geïdentificeerd hebt. Nogmaals: niets geeft ruimte aan alles.
Niets staat eigenlijk los van je persoonlijke verlichting maar menselijk gesproken snakken we naar verlichting!
Toch zal je eerst al je zogenaamde verlichtingsmethodes behoren op te geven.
Bereid te zijn geheel voor het subject te gaan, in vrede.
Niemand heeft interesse in het filmdoek maar enkel in de film.
Toch is er zonder filmdoek geen film om te zien.
Niets blijft bovenal het belangrijkste en verlichting is zijn vrucht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten